Advies

U denkt er over om een hond in huis te nemen of u hebt een hond in huis, maar hebt vragen over de hond. Ook hiervoor bent u bij mij aan het juiste adres. Ik kan u over diverse onderwerpen van advies voorzien en uitleg geven, zoals;
 

Aanschaf van een hond
U wilt een hond aanschaffen, maar wordt dit nu een pup of juist volwassen hond? Wilt u een rashond of maakt het u niet uit, wat zijn de voor en nadelen? Als u een hond in huis haalt, heeft dit voor vele jaren invloed op uw leven. Een hond wordt gemiddeld 10 tot 13 jaar oud. Daarom is het belangrijk goed te overwegen wat voor hond u in huis haalt, hoeveel tijd u voor de hond hebt en wat u met de hond wilt gaan doen. Samen met u zoek ik uit wat voor hond het beste bij u past.

 

Het gedrag van de hond
Als u een hond in huis hebt, is het belangrijk dat u het gedrag van uw hond begrijpt. Waarom vertoont hij bepaald gedrag en dan ook nog de ene keer wel en de andere keer niet. Leer uw hond te "lezen". Een hond vertoont vele gedragingen en laat diverse houdingen zien. Door te begrijpen wat deze lichaamstaal van de hond betekent, begrijpt u wat uw hond u duidelijk wil maken. Ik kan u helpen uw hond te leren "lezen".

 
Verzorging van honden
Een hond verdient de juiste verzorging. Maar wat is nu de juiste verzorging voor uw hond? Hoeveel beweging heeft hij nodig en hoevaak moet u hem borstelen? En ziet u door de bomen het bos nog met zoveel aanbieders van voeding voor de hond? Daarnaast is water ook zeer belangrijk voor uw hond, dit moet (in de meeste gevallen) altijd voorhanden zijn voor uw hond. Ik voorzie u van diverse adviezen.
 
Cursus op een hondenschool
Zeker als u voor de eerste keer een hond in huis hebt is het aan te bevelen met deze hond naar cursus te gaan. En als u al eerder een hond hebt gehad is het nog steeds leerzaam, elke combinatie is weer anders. Daarnaast bouwt u gedurende de cursus ook een hechtere band op met uw hond en wie wil dit niet? Maar welke hondenschool is nu geschikt? Er zijn een aantal aandachtspunten waar u op moet letten, zoals; zijn de instructeurs voldoende geschoold, hoe ziet de lokatie eruit, hoe groot zijn de groepen, welke trainingsmethoden houdt de hondenschool erop na, enz. Ik help u graag met uw keuze.
 
Hond en kind
U hebt zelf een kind, er komt vaak een kind op bezoek of er wonen kinderen in uw omgeving. Hoe kunt u nu op een veilige manier honden en kinderen samen laten zijn? Helaas zijn er nog te veel incidenten met kinderen en honden, dit komt omdat zij elkaars lichaamstaal niet goed begrijpen. Het is een taak voor u om zowel voor de hond als ook voor het kind regels in acht te nemen voor een veilige omgang tussen beiden. Want vaak worden kinderen en honden de beste vrienden! Ik help u graag onveilige situaties te voorkomen, zodat de hond en het kind een fijne tijd samen hebben.
 
Angst voor honden
Sommige mensen zijn bang van honden, ze moeten er niks van hebben en houden gepaste afstand. Helaas worden juist deze mensen vaak gebeten door honden, wat hun angst alleen maar bevestigd. Als u bang bent voor honden en hier iets aan wilt doen, dan help ik u graag. Ik kan u adviseren wat u juist niet of wel moet doen als u in de buurt van een hond bent.
 
Rangorde bij honden
Er wordt veel over rangorde gesproken door instructeurs, eigenaren van honden en vele anderen, maar wat is dit nu eigenlijk en wat kunt u ermee? Door in de dagelijkse omgang met uw hond een aantal regels in acht te nemen kunt u er voor zorgen dat het voor de hond duidelijk blijft dat u het leiderschap in handen hebt. Vindt u het lastig om regels op te stellen, dan help ik u graag.

 


Voor meer informatie kunt u mij na werktijd bellen op 06-19004582 of u kunt mij een email sturen: info@fjurdy.com