Gedragstherapie

Er zijn gedragsproblemen die niet op te lossen zijn door het volgen van een cursus op een hondenschool. Het inzetten van professionele hulp is dan een logische volgende stap. Ik werk als Tinley gedragstherapeut vanuit uw thuissituatie en geef individuele hulp en begeleiding om het probleemgedrag van uw hond te verhelpen en / of te voorkomen. Indien u het gedrag van uw hond ervaart als probleemgedrag, kunt u mij inschakelen om u te helpen het gedrag te leren begrijpen en aan te pakken. U gaat na het consult zelf aan de slag om het probleemgedrag op te lossen, waardoor de band tussen u en uw hond plezieriger wordt. Enkele voorbeelden van probleemgedrag zijn:
 
 

Werkwijze
Voordat ik met u een afspraak maak voor een consult, vult u een vragenformulier in. Deze vindt u onderaan deze pagina als Word bestand of PDF. Door uw antwoorden op de vragen van dit formulier, krijg ik vooraf inzicht in uw situatie en het gedrag van uw hond en dit scheelt tijd gedurende het consult. Zodra ik de door u ingevulde vragenlijst heb ontvangen maak ik een afspraak voor een consult bij u thuis.

 
Het consult
Het consult vindt bij u thuis plaats, zodat ik uw hond in zijn natuurlijke omgeving kan observeren. Tijdens dit consult stel ik u aanvullende vragen en onderzoek ik het gedrag van uw hond. Om de oorzaak van het gedrag vast te stellen is het belangrijk te kijken naar de rasspecifieke eigenschappen en het karakter van de hond. Ook kijk ik naar hoe u met de hond omgaat.
 
thuissituatie
 
Therapie
Na het vraaggesprek zal ik de diagnose stellen en een therapie opstellen. De therapie is toegespitst op uw specifieke situatie. Ik leer u stapsgewijs op een andere manier met de hond om te gaan. De uitvoer van de therapie ligt bij u als eigenaar. Tevens stel ik u in de gelegenheid eventuele vragen te stellen. De therapie zal ik na het consult uitwerken en aan u beschikbaar stellen.
 
Vervolgtraining
Heeft u behoefte aan een intensieve begeleiding bij het uitvoeren van de therapie of mocht het nodig blijken dat er extra lessen nodig zijn, maken we direct een vervolgafspraak. Maar ook als het naderhand blijkt dat u toch graag geholpen wordt bij het uitvoeren van de therapie, kunnen we alsnog een vervolgtraining afspreken.
 
Wat doet u zelf
Tijdens het consult leg ik u uit wat de therapie inhoudt en hoe u deze kunt toepassen. Na mijn bezoek gaat u zelf aan de slag met de hond. U houdt mij gedurende de uitvoering van de therapie op de hoogte van de vorderingen. Tevens kunt u met uw vragen met betrekking tot de therapie bij mij terecht. Indien nodig kan de therapie worden bijgesteld.
 

Vragenformulier
Hieronder vindt u het vragenformulier. Kunt u deze niet openen of wilt u deze liever per post ontvangen, neemt u dan contact met mij op en ik stuur het vragenformulier zo snel mogelijk naar u op.

 


Voor meer informatie kunt u mij na werktijd bellen op 06-19004582 of u kunt mij een email sturen: info@fjurdy.com