Even voorstellen

Mijn naam is Mieke Visser. Ik ben een gediplomeerd gedragstherapeut voor honden en aangesloten bij Alpha, de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor honden.
 
In 1981 kregen wij thuis onze eerste hond en werd tevens mijn liefde voor deze bijzondere viervoeters geboren. Sinds die tijd heb ik, met soms enige tussenpozen, een hond in huis gehad. Dit waren steeds honden uit het asiel die bij ons weer een nieuw thuis kregen. Van deze honden heb ik veel geleerd, met geduld en toewijding werden dit weer lieve aanhankelijke honden die opnieuw een plek hadden gevonden in een roedeltje. Mijn partner Jürgen heeft mij er toe aangezet om een cursus te gaan volgen over honden. Mijn liefde voor deze viervoeters is enorm en hij spoorde mij aan hier iets mee te doen.
 

De volgende opleidingen heb ik inmiddels afgerond:

  • Algemene Vorming en Omgang Hond bij O & O
  • MBO Kynologisch gedragstherapeut bij Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld
  • HBO Kynologisch gedragstherapeut bij Dogvision (destijds nog de Hogeschool van Hall Larestein)
   
Hondenpraktijk Fjurdy heb ik op 1 juli 2009 opgericht. De betekenis van Fjurdy is "vriend voor het leven". Persoonlijk vind ik dit erg toepasselijk om een hond mee te vergelijken, hij ziet zijn eigenaar als een vriend die hem heel zijn leven vergezeld en geeft daarvoor zijn onvoorwaardelijke liefde terug.
 
Bij mij staat het welzijn van de hond voorop. Door een positieve, beloningsgerichte manier van trainen, wordt het leren leuk voor zowel eigenaar als hond. Door de oefeningen eenvoudig en opbouwend aan te bieden wordt voor de hond duidelijk wat we van hem willen, waardoor er snellere en betere resultaten uit voortkomen. Door deze werkwijze krijgt je hond zelfvertrouwen en gehoorzaamt hij zijn eigenaar, omdat hij dat zelf wil en niet om een correctie te ontlopen. Hierdoor ontstaat er een betere band met zowel de eigenaar als eventuele gezinsleden.

Mieke Visser

 


Voor meer informatie kunt u mij na werktijd bellen op 06-19004582 of u kunt mij een email sturen: info@fjurdy.com